پارچه, دسته‌بندی نشده

انواع پارچه کتان و صفر تا 100 آن

انواع پارچه کتان
انواع پارچه کتان

انواع پارچه کتان

پارچه ی کتان یکی از مهم ترین و پر استفاده ترین پارچه در جهان هستش که کاربردها و تنوع های زیادی دارد و که ما اینجا راجب نحوه ی تولید و انواع پارچه کتان توضیحاتی میدهم.

همانطور که از اسم این پارچه پیداست، پارچه ی کتان از گیاه کتان تولید میشود. این گیاه در مناطق مختلف دنیا کشت میشود و معمولا در مناطقی که آب و هوای گرمی دارند رشد میکند. نام دیگر این گیاه، لینیوم {linum usitatissimum} میباشد.

برداشت این گیاه به گونه ای است که وقتی به رشد کافی خود میرسد، ساقه ها و دانه های آن برداشته میشود و برای تولید الیاف بیشار از ساقه های کتان استفاده میشود.

البته برداشت این گیاه مراحل مختلفی دارد که در ابتدا ساقه های گیاه کتان را خشک میکنند و سپس با استفاده از روش هایی مثل چوبک زدن و یا خراشیدن، الیاف را از ساقه ها جدا میکنند، و پس از این الیاف جدا شده تبدیل به نخ میشوند. در این مرحله الیاف را پیچانده و آنها را به نخ های مقاوم و نرم تبدیل میکنند.

و بعد از آن بافت و تولید پارچه ی کتان توسط این نخ های به وجود آمده انجام میشود که روش های مختلفی برای انجام این کار صورت میگیرد، مثل مدل بافت ساده و یا بافت های پیچیده تر.

در مرحله ی آخر هم پس از بافت، پارچه ی کتان ممکن است به فرایند های پرداخت کردن مثل نرم کردن و رنگرزی کردن انتقال داده شود.

انواع پارچه کتان

گیاه و گل کتان

ویژگی های پارچه کتان

پارچه ی کتان چند ویژگی بارز دارد که در ابتدا یکی از اصلی ترین ویژگی آن، سبک و خنک بودن آن است. پارچه ی کتان هوا را به خوبی از خود عبور میدهد و برای همین در تولید لباس برای فصول گرم سال گزینه ی مناسبی هست چون بسیار راحت و خنک پذیر میباشد. از دیگر ویژگی های پارچه ی کتان جذب رطوبت آن است که قابلیت جذب رطوبت بالایی دارد و همچنین در خشک شدن سریع آن موثر است.

همچنین پارچه ی کتان به دلیل اینکه از الیاف طبیعی تولید میشود با پوست سازگار است. این پارچه همچنین دوام بالایی دارد و شستشوی راحتی نسبت به دیگر پارچه ها دارد. یکی از ویژگی های پارچه ی کتان که به عنوان معایب ان نیز شناخته میشود، چروک پذیری سریع آن است.

انواع پارچه کتان

انواع مختلف پارچه کتان در جهان وجود دارند که هرکدم کاربرد ها و ویزگی های خاصی دارند.

کتان خالص

این نوع کتان از صددرصد الیاف کتان تولید میشود و جنس مقاوم و بادوامی دارد و برای تولید لباس ها و ملحفه استفاده میشود.

کتان ترکیبی

این کتان از مخلوط کتان به همراه الیافی دیگر مانند پلی استر یا ویکسوز تولید میشود و ممکن است به دلیل ترکیبش با الیاف دیگر کمتر چروک بشود.

کتان شسته شده

این مورد کتان با فرایند شستشو نرم تر میشود و حالت کهنه تری میگیرد و برای ملحفه ها و لباس های راحتی گزینه ی مناسبی میباشد.

کتان آب

این کتان هم با پوشش موم ضدآب شده و برای دوخت کیف و کفش از آن استفاده میشود.

کتان نخی

نوع دیگر کتان که کتان نخی نام دارد از ترکیب کتان و نخ تولید میشود که سبک است و قابلیت جذب بالایی دارد و برای دوخت لباس های تابستانی و رومیزی ها از این کتان استفاده میکنند.

کتان داماسی

این کتان هم با الگوی خاصی بافته میشود و بیشتر برای رومیزی ها و پرده های تزئینی استفاده میشود.

کتان یقه دار

برای لباس های یقه دار استفاده میشود و دارای بافت محکمی است.

کتان سوزنکاری شده

این نوع کتان با طرح ها و نقش های سوزن کاری شده تزئین شده و برای رومیزی ها دستمال ها و پارچه های تزئینی استفاده میشود.

کتان تراشیده

این نوع پارچه کتان به دلیل بافت خاص خود، برای حوله ها و دستمال ها مناسب است و جذب رطوبت خوبی دارد.

کتان بافت مشبک

این نوع با بافت مشبک یا همان سوراخ دار تولید میشود و برای دوخت لباس های تابستانی و شال ها گزینه ی مناسبی است.

کتان سنگ شسته

شستشوی این کتان با سنگ های مخصوص انجام میشود تا حالتی نرم و کهنه پیدا کند و همچنین از این کتان برای دوخت لباس های راحتی و ملحفه ای استفاده میکنند.

کتان گلدار

روی این کتان طرح های مختلفی چاپ میشوند و اغلب برای تولید لباس ها و پرده های تزئینی از آن استفاده میشود.

کتان غلظت بالا

این کتان بافت ضخیم و محکمی دارد و برای لباس های بیرونی گزینه ی خوبی است.

کتان حرارتی

این نوع از پارچه ی کتان به دلیل اینکه بافت خاصی دارد، عایق حرارتی خوبی میباشد و برای تولید لباس های زمستانی و تولید کردن پتو مورد استفاده میگیرد.

شستشوی انواع پارچه کتان

انواع پارچه کتان همچنین ممکن است نیاز به شستشو های متفاوتی داشته باشند که در طول عمر آنها و کاربرد آنها بسیار تاثیر مثبتی میتواند داشته باشند و بر روی رنگ آنها تاثیر میگذارند.

انواع پارچه کتان

انواع پارچه کتان و نحوه ی شستشوی آنها

ولی در کل نکات کلی ای برای این امر وجود دارد که برای مثال:

برای شستشوی کتان خالص باید از آب سرد استفاده شود و از آب داغ برای شستشوی آن استفاده نکرد.

برای شستشوی کتان ترکیبی باید به برچسب روی این کتان دقت بکنید و طبق دستور برچسب، پارچه را بشویید، چون ممکن است روش های خاصز خود برای شستشو را داشته باشد.

برای شستشوی کتان ضدآب هم توصیه میشود با دست شسته شود و از آب سرد برای شستشوی آن استفاده شود.

ولی همانطور که در بالا هم گفتیم شستشوی آنها ممکن است متفاوت باشد و برای شستن انواع پارچه کتان باید به برچسب های روی پارچه ها نگاه بکنیم و طبق دستور شستن روی برچسب، آن ها را بشوریم.

کلام آخرمون

این پارچه جزو قدیمی ترین و محبوب ترین پارچه ئهای طبیعی در سطح جهان است که به دلیل طبیعی بودن آن و سازگار بودنش با پوست بسیار بیشتر از سایر پارچه ها مورد استفاده قرار میگیرد و در تولید اکثر البسه و ملحفه ها و روکش ها این پارچه را به کار میبرند، که با پیشرفت فناوری جهان، کاربرد های انواع پارچه کتان افزایش می یابد.

همچنین برای دریافت اطلاعاتی بیشتر در مورد پارچه ی کتان میتوانید با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *